Ez az egyetlen életed van. Ha egy utcahosszúságú "miért nem tettem meg azt, amit szerettem volna" listával fognak eltemetni, az semmi mást nem jelent, mint hogy NEM TETTED MEG, amit lehetett volna!
Andrew Matthews

Hallottad már a béka és a skorpió sztoriját?     
A skorpió kéri a békát, hogy vigye át a folyón:
mire a béka: Nem, nem, ha átvinnélek halálosan megmarnál.
skorpió: ugyan béka, ha megcsíplek megfulladunk.
Úgyhogy a béka hagyja, hogy a skorpió felüljön a hátára. A folyó közepén a skorpió jó nagyot mar a béka seggébe!
Elkezdenek merülni, de mielőtt megfulladnának a béka megkérdezi: dehát miért???!!!!
Mire a skorpió: ilyen a természetem.

Mostanában sok dolog fut át az agyamon, ami leginkább foglalkoztat azaz otthon hagyott baráti kapcsolatok, szerintem
a) az idő és a távolság megöli a baráti kapcsolatok
b)idő és energia ezeket ápolni
c)máshogy fogod látni az otthoni kapcsolatokat, vagy legalább átértékeled és elgondolkozol rajtuk

Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni szól a nóta, hát az én pokoljárásom már megvolt az utóbbi időben, a fent-lent dolgok, a folyamatos változás, amivel se számolni nem tudsz, se megszokni a helyzetet. Egyik héten van munkád, másik héten lehet éhenhalsz , azaz bizonytalanságban élni nem a legjobb dolog, hosszútávon pedig az idegeidre megy, ezt ha még kombinálod egy kis alvásmegvonással is, elmehetsz a hírszerzéshez, mert tudod mi a titka az emberek megtörésének. Pedig ezek csak "hétköznapi dolgok" avagy PiCsa-hétköznaPi Csalódások.
De vissza a téma indító szösszenethez, azaz ha ezekre nem számítasz(távolság+idő=baráti kapcsolatok megromlása), amikor elhagyod az országot, lehet h pont akkor fog pofáncsapni ismeretlen tényként, amikor a legjobban nem várod.
Ha őszinte akarsz lenni magaddal és miután kijöttél itt aztán tényleg nem lesz miért feleslegesen és kinek színészkedni, miután elszámoltál hogy azok a kapcsolatok esetleg nem úgy alakulnak, mint ahogy szeretnéd és túllépsz rajtuk, rájössz h valamit kaptál tőlük és lehet ennyi volt a szerepük az életedben.

És az érem másik oldala, hogy itt aztán tényleg az lehetsz, aki akarsz, do it yourself, azaz annyi és olyan emberrel kerülsz, vagy kerülhetsz kapcsolatba, amilyennel és amennyivel akarsz.
Akár a munkahelyről, vagy csak a metróról kerülsz kapcsolatba bárkivel sokkal nagyobb az esélye h kialakuljanak baráti kapcsolatok, vagy kapcsolatok, ami később barátsággá válhat.

Hogy mik a tapasztalatok a külföldi pajtásokkal kapcsolatosan?
Teljesen változó, a nagytöbbség normális, persze egy-két hülye itt is akad a gépezetben, akivel nem lehet mit kezdeni, vagy csak ők nem tudnak és akarnak velem, ami nem foglalkoztat.
Ami teljesen pozitív, ha látják rajtad h nem baszni jöttél a rezet és még jó arc is vagy(megiszol velük munka után egy sört) új kapuk tárulnak ki előtted és itt aztán a határ a csillagos ég. Én a három hetes szállodai melombol így profitáltam jópár kapcsolatot, aki segít, sőt ma már úgy ébredtem h jött egy sms ismeretlen számról, h melo van szeptemberben.

és a végére egy kis Rocky!
https://www.youtube.com/watch?v=jDBKcPOmmiA

Következőben írok arról "hogyan szerezz barátokat", azaz zsíroskenyérre lefordítva "hogyan pasizz, vagy csajozz be".

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr874710524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Előrehaladó 2012.08.16. 21:15:17

Egyre jobban alakul a blogod. Sok sikert odakint!
süti beállítások módosítása