london.jpg

Tea&crumpets, bobbyk és buckingham palota,sunday roast vagy fish&chips, piros telefonfülke és beatles, az uborka , nyári őrségváltás májustól júliusig, a Big Ben, a Trafalgar, a Wembley stadion, a napfény hiánya,a drágaság, a zsúfoltság a várakozás…elhitted?!

 

 

 

10 dolog amit imádok benned

1)Multikulti avagy színes és változatos, ez mind kultúrában, megjelenésben, akcentusban, ételben jelen van. Volt egy reklám miszerint ha látni akarod a világot, gyere Londonba!

2)Ehhez kötődik a következő, ami a sokszínűségből következik, hogy bezsákolhatsz egy halom cimbit-havert-barátot mindenféle országból, ahova aztán eltudsz látogatni, így világjáró leszel és alig kerül pénzbe, hisz vagy ők vagy couchsorfing a segítségedre lesz!

3)A nők akár Alfie tolmácsolásában: 

4)Godzilla és okostelefon óta tudjuk : a méret a lényeg,a városnak is a nagyságában rejlik az ereje, mindig találsz olyan helyet, ahol még nem jártál, magyar vagyok – nem turista, avagy tursitáskodj másképp! Tervezz előre, tudd mi zajlik a környéken, vagy épp a város másik végén, ezzel a lépéssel időt spórolsz, avagy nem vesztegeted a perceket feleslegesen, „oly sok a tennivaló és oly kevés az idő”.

5)Az éjszakai élet és a szabadság, azaz holiday, ami alatt kb. bejárhatod a világot, olcsó jegyek repülővel, vagy busszal, kocsival, de tekerheted akár a bicajt is, vagy csoroghatsz a Temzén!


6)A sims szerű élet, azaz ha egyik nap hentes vagy, majd másnap arra ébredsz hogybasszamegutálomaszakmámésváltaniakarok ideális helyre találsz,  gyors beilleszkedés és  melókeresési folyamat, majd munkába állás és máris dől a lé.

gl.jpg

7)Az öltözködéseden nem akadnak fenn, azaz önmegvalósítás, önkifejezés csak és kizárólag rajtad áll!

8) Szabadon leállsz beszélgetni bárkivel és mégsem néz rád marslakóként.

9)Leárazások egész évben! csak mindig máshol, azaz a nagy téli vásárra főleg a csajoknak érdemes felkészülni, mert ilyenkor van a sales dömping, mindenféle akció, kupon, készletürítés, nagytakarítás meg amit akarsz és nem egy Budapest népességű városban ez külön attrakció.

10)Múzeum, park, kert megannyi program INGYÉR, igen egy filléredbe nem kerül, miért ne használnád ki?



10dolog amit utálok benned

„If you want to describe london with a single world what would it be? Some people might say crowded-noisy-big-cold-rainy-expensive-old-touristy….did I mention expensive?”
Társadalom kritika és nagyvárosi kitekintő Edward Norton tolmácsolásában

 

1)Talán az első szembeötlő tény, London a legdrágább város, így a minimálbér esetén a fizetésed egy részét megeszi a rent\albérlet, kaja, közlekedés.

2)A londoni és egyedi és magával ragadó vagy mindent eláztató eső, vagy ha másik oldalt nézzük a nap hiánya.

rain.gif

3)Néha úgy érzem, hogy ez a túlságosan engedékeny és befogadó és nyitott társadalomban az emberek tudják a jogaikat, de a kötelezettségeikre fittyet hánynak.
law.jpg

5)Hiába fejlesztik a metrót, javítják a közlekedést, valahogy mindig sikerül elcsípned a leállást.

6)"Ha biciklizel életveszélynek teszed ki magad, a taxisok olyanok akár a cápák."

7)Nem értik , vagy ha értik is nehezen az angolt, válaszolni meg egyenesen vidám kihámozni, hogy néha mit mondanak, legjobb tapasztalat eddig a telefonszolgáltatóval és az internetszolgáltatóval volt, ami mint üzleti megoldást kiszerveztek Indiába, így esélyes hogy sokszor kell elismételni, vagy lassan előadni a mondókád.

8)Gyakran egy szám vagy a rendszerben, azaz esetek többségében könnyen találsz melót, de sokat a munkahelytől ne várj.

9)Az emberek elveszettek, azaz ha északon vagy nem mész délre, ha keleten akkor nyugatra,olyan ez tudod mondjuk ha belvárosban laksz,lövésed nincs mi történik a város másik végén,  és kb. ugyanez érvényes a szomszédokra, azaz nem tudják hogy ki lakik velük egy házban, olykor lakásban, vagy sok esetben hogy a szomszéd utca merre van.

 10)A láthatatlan ember, mikor bemész a boltba és az eladó nemhogy nincs képben, de még neked kell kutatni hogy héló, megismersz, tudod vásárló!

 

 

10dolog, amit nem gondoltál volna Londonról

 

1)Covent Garden nyelvi tévesztés volt, előzőleg convent használta bolgárkertészetként.

2)Soho a középkorban vadász  jelzés, a terület a 17.századig üres mezőként állt.

3)’50-es években bárki felhívhatta Winston Churchillt, a telefonszáma benne volt a telefonkönyvben.

ch.jpg

4)Több száz évig a cockney sértésnek felelt meg.

5)A waterloo bridge építését többségében nők végezték.

6)Londonban 12metróvonal van ami évente 1 billió embert szállít.
tube.jpg

7)Egészen 1916-ig hozzájuthattál kokainhoz a Harrod’sban.

8)Közel száz évig London a legsűrűbben lakott város,1925-ben Tokió előzte meg, valamint a hatodik legsűrűbben lakott francia város, olyan városokat maga mögött hagyva, mint Bordeaux, Nantes vagy Strasbourg.

9)London napjainkban is a világ vezető pénzügyi központja, a top3-ban szerepel Tokió és New York mellett, mintegy 300 000 embernek biztosít munkát a pénzügyi szektorban és ingatlan szempontból is a világ legdrágább városa.

10)A Tower bridge felső szárnya sétányként szolgált, de 1910-ben lezárták mert prostik székhelyévé vált.

Hirtelen ennyi, ha tetszett nyugodtan jelezd! Mehet a lájk és a megosztás!

Meglepetés közeljövőben sűrűbben jelentkezek, plusz ha van valami ami érdekel, nem érted, vagy csak járjak utána, ne habozz!
best.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr926462803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása