Connect Úr 2014.06.27. 03:43

Haza…út?

 

https://www.youtube.com/watch?v=SeoX8MZd81E

„Nekünk magyaroknak nem csekély hibánk az, hogy rohanvást szoktunk utazni. A futó ember pedig nem lát semmit, nem hall semmit, nem érez semmit. Csak az álló ember, a nyugodtlelkű és nyugodtszemű, az az öterejű fölfogó, aki az öt érzék képességeivel a tudásának birtokába szedi az utazásban eléje forduló kincseket.”

Gárdonyi Géza

 

Pont felmerült a téma ma, hogy hazautazás esetén milyen lehetőségek kerülhetnek elő, vagy ki milyen utazási módot választ?

Repülő

https://www.youtube.com/watch?v=gXkIU62vUZg

Malév ugyan már nincs, de hazajutási lehetőséget kínál a wizzair, vagy ryanair,több légitársaság is versenyben van az utasokért.
TIPP: érdemes ránézni a böngészőkre, a váratlan és meglepő ajánlatokra, amivel occón tudsz hazajutni, kicitoccóbb, de így is jaó!

A hazaút egyik leggyorsabb/eltekintve a hatalmas sorban állástól, az útleveles szórakozási időtől, vagy a váratlan mindentátkutatunkaminálad van esetektől/ és amennyiben előrefoglalod a jegyet legolcsóbb módja,ám ha aznap száll meg az ihlet hogy te ugyan aznap, másnap, vagy még a héten haza akarsz jutni, igen-igen súlyos pénzt legombolnak rólad.(itt jön be az előretervezhetőség, azaz ha tudod előre mikor vagy szabad, mert hétfő-péntek melózol, máris jön a hétvégi kiruccanási lehetőség , ami hatalmas élmény és viszontlátás öröme).
Amivel nem számolhatsz mindig előre az adódó kellemetlenségek vagy előre nem számítható események, légörvények, viharok, amik levegőben tartják a gépet, ezzel is kellemes perceket okoznak az utasoknak – egy kis mellékes érdekes utánanézni még jóval utazás előtt a szerződési feltételeknél, hogy malőr esetén mennyi várakozáson túl térítik vissza a jegyed!
 A kézipoggyászokat erősen vámolják, azaz nem kevés pénzt lecsapnak egy nagyobb csomag esetén.


Best of befutó sztori megérkezés Londonba, gondoltam ilyen dolog h késés, csak és kizárólag kishazánkban van(máv-bkv), tengerentúl majd minden jár, mint a svájci óra. A bibi ott volt, hogy a kapitányt, meg a légitársaságot elfelejtették erről tájékoztatni. No sebaj, légifolyosó, uccu le, aztán közlik velünk hogy valaki ugyan szarul van és várunk orvosra – ja meg közben lépcsőre, hacsak nem akarsz hirtelen kommandósat játszani. Látni kellett volna azokat a felkészült arcokat, hogy időközben nem tudja melyik ablakhoz, meg ajtóhoz fusson.
Érted, ezt még le is nyeled, de jön a következő pofon, a sorbanállás. Ez a napasztmek állapot, ott aztán volt multikulti , meg annyi nyelven küldték el a repülősöket, hogy számolni nem lehet.
Legjobb jelenet itt is, figyelj beszarsz…ugye kijössz, nahogy londonban –érted angliában vagyunk, itt majd beszélnek angolul és értik az angolt. Aztán akkor jön a zakó, mikor kiderül hogyhoppámégsem.

Alig órácska várakozás után , talpig hidegvérrel odalépek a poggyászomért, ahol egy nő, vagy férfi, nem tudtam hirtelen eldönteni hogy kezitcsókolom mádám, vagy jónapot sirrel köszönjek, így megoldottam egy semleges hellóval!

én:a csomagokért jöttem, mikor tudok a bőröndjeimhez jutni?
ő:Igen, én ezért vagyok itt, hogy a csomagokra figyeljek.
-érted nem bulizni foglak elvinni…
én: Értem, megtudhatom hogy mikor lesznek itt a csomagok? A gépünk késett egy bő félórát vagy órát?
ő:A gép, ami legutóbb landolt, késett.
Itt kezdtem feladni, hogy a néninél értelmezési avagy papagáj problémák lépnek fel, de láttam hogy már itt is van öltönyös utastárs, na majd ő kihúz a blamából!
Elnézést asszonyom, mikor juthatok a csomagokhoz?
ő:Igen, azért vagyok itt, hogy a csomagokra figyeljek…..
hohó, én már egyszer megjártam, akkor nekem jár a level up!

Kisbusz-busz
Több társaság is kínál hazajutási lehetőséget, ezek akár facebook csoportban, vagy neten elérhető, mint a nagyutazás, vagy egyéb. Utazási idő 24-26-28óra. Nincs poggyászkorlátozás, így ez rajtad áll, hogy mit és mennyit viszel magaddal. Eltérő megállási idővel a nagybusz esetén 1megállás van, ha jól emlékszem a cseheknél,illetve egyszer a benzinkútnál kisbusszal még nem jártam meg az utat.
Milyen egy buszos túra? Nagyobb lélegzetvételű az út, így jobb esetben van párna nálad, kaját tudsz venni a buszon, vagy élelmes vagy és már alapjáraton melletted van, mint a kispárnaés tudsz aludni , nem úgy mint én, majd megérkezéskor friss meg kipihent vagy, amennyiben mégsem ott a beépített érintőképernyő és tudsz filmet nézni, zenét hallgatni, illetve már előtte felkészültél laptoppal, vagy olvasnivaló , zene , filmek, miegymás.
A buszon van wc, ha megtalálom a képet beteszem, mert hatalmas élmény!
Mi vár még rád???Tudsz spanolni új emberekkel, tájat nézni, közben erőteljesen fotózni és agybavésni h hova érdemes visszamenni a látottak alapján.
Ugyanez a kontra is mellette, mivel nagyobb társaságról van szó, plusz ismeretlen emberek, adódhat veszekedés egyéb, amit jobb esetben gyors lecsitít a személyzet.

Kocsi
https://www.youtube.com/watch?v=I_W_Xgt7QDw

Utazási idő 17-20óra, függ időjárástól, illetve utas számtól is. Olyan dolgok jönnek be a képbe, mint a komp,illetve az utópályamatrica, viszont van rádió, rekesz sör vagy üveg pálesz meg igény szerint egyéb ja pár ember, akivel elütitek haza utat és már csak arra eszmélsz hogy megérkeztél. Plusz grátisz a megállás is rugalmasabb, mint pl egy busz esetén.


 

Vonat

Ez hirtelen jutott eszembe, hogy talán van vonat is és láss csodát van méghozzá a St. Pancras vonatállomásról indul Párizsba az Eurostar, majd átszállás München és onnan Pest.
Persze egyéb variációk is lehetségesek lásd itt:


Hungary-train-map.jpg


Stopp

Két és félnap alatt otthon vagyok autóstoppal, vágod! London-Budapest , vagy ahova akarsz menni.
-Vagy két és félóra repülővel!
-Soha nem adnám fel a az autóstoppot és nem akarom átélni mégegyszer, azt amit a repülőn…hülye vagy?!
-Igen, mert Te pasi vagy, de egy csajnak annyira nem könnyű!
-Judit, az olyan csaj érted, Őőőő azért megállja a helyét. Fogta magát leérettségizett, majd körbestoppolta Európát!
-Ja, közben bármikor leszúrhatnak, vagy megerőszakolhatnak….barátnőmet pont így szúrta le egy pszichopata munkába menet egy parkban, reggel 8kor. Túlélte. Szerencsére!
-Áááá, európában, hogy szúrnának vagy erőszakolnának meg az úton, nincs rá esély…hogy?!

Öhm, annyi hozzáfűzni való, h zseniális dolog, köszönöm a feltalálójának a nyáron remélem lesz hozzá szerencsém!

 

Repülő esetén ha rögtön kell utaznod, elég borsos árat fizetsz, cserébe gyorsan otthon vagy, kocsi és busz esetén hosszabb utazási idő, ám cserébe ott a táj, illetbe a társak, ha kaland miatt akkor egyenesen stopp!

 

Tetszik? Like és megoszt! Véleményed van? Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr266431219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sith Lord 2014.06.27. 22:00:12

A vonatot mennyi idôbôl és pénzbôl lehet megúszni?
süti beállítások módosítása