Mielőtt belecsapunk a lecsóba, egy kis mese, nem csak gyerekeknek!

„A nagycsoportos fiam egyik legjobb barátjának két apukája van. Természetesen voltak kérdések otthon.
Tomnak miért van két apukája?
Hol az anyukája?
Nincs anyukája?
Azt válaszoltam neki, hogy nem minden család egyforma. Van ahol a két szülő: anya es apa.
 Van ahol elváltak és az gyerekek a mamával vagy az apukával maradtak. Ahol az egyik mar nem el. Ahol két anyuka, vagy két apuka van. Mivel tudja, hogy csak nő szülhet, azt mondtam neki, hogy ahhoz hogy ő és a két apukája egy család lehessen, segítségre volt szükségük, de attól még nem lesz a nő az anyukája, hiszen nem ő altatja el este, nem ő tanítja meg, hogy nem futunk át az úttesten, nem ő aggódik érte es vigyáz rá. Hiszen nem csak attól válunk szülőkké (jó szülőkké), hogy megszüljük. Soha nem láttam őket puszilkodni vagy megfogni egymás kezét. A kisfiú óriási nagy szeretettel van körülvéve, magabiztos es talpraesett. Sem a szülők, sem a gyerekek részéről nincs szó megkülönböztetésről vagy megszégyenítésről.
Sok anyuka megirigyelhetné ezt a gondoskodás és felelősségérzetet.
És nálunk se kérdés ez többet. Kérdezett és én válaszoltam. (a legjobb tudásom szerint)
Egy gyerek magától nem gyűlölködik es nem ítél el soha. Ezt hallják valahol es általában otthon. Es a minimumok minimuma, hogy mi felnőttek, ezt a patyolat tiszta lelket ne mocskoljuk be es nyitotta tegyük őt a világ fele.
Es egy jól működő, normális társadalomban ez kivitelezhető.
Egy jól működő, normális társadalomban.
Nem Magyarországon élünk...
-forrás Pesten Hallottam

 

Vessünk egy pillantást kicsit a múltba, hogy megértsük hogy jutottunk oda, hogy a legjobb hely hivatalosan is London, ahol meleg, leszbikus, biszexuális vagy transznemű férfi, nő és gyerek valaha élhet!

„A történelem során és ma is világszerte többszázezer embert ölnek meg, bántalmaznak vagy lehetetlenítenek el nemi identitása miatt - amire igazán nem mondhatni, hogy négy fal közé tartozó magánügy. A Pride mozgalom, ami azóta nemzetközi mozgalommá vált, 1970-ben tartotta az első felvonulást New York utcáin, a Christopher Streettől a Central Parkig.”-forrás Pesten hallottam
Az első britt gay pride 1972 július 1-én került megrendezésre Nagy Britanniában, már a megelőző évben is  a GLF (gay liberation front )ifjúsági tagozata vonult mintegy   200 fős „meleg napon”

We do not intend to ask for anything. We intend to stand firm and assert our basic rights. If this involves violence, it will not be we who initiate this, but those who attempt to stand in our way to freedom.

GLF Manifesto, 1971


Mi nem kérünk semmit. Határozottan kiállunk és érvényesítjük az alapvető jogainkat. Ha ez erőszakot igényel, nem mi fogjuk kezdeményezni, hanem azok akik a szabadságunk útjába állnak.

A jogérvényesítés olyan sikert ért el, amit maga David Cameron is megfogalmaz beszédében „az idei pride tematikája a szabadságra épül. Azt akarom, hogy egy olyan ország legyünk, ahol a gyerekek elnyomás\megkülönböztetés félelme nélkül és ahol az idősek is szabadon élhetik az életüket. Ahol a sportolók és a nők szabadon megvalósíthatják álmaikat. Olyan emberek, mint Tom Daley, Claire Harvey, Nicolas Adams és Casey Stoney, akik büszkén képviselik ezt az országot és ahol senkinek nem kell félnie a beteges homofób támadásoktól, ami sajnálatosan a mai napig jelen van az utcáinkon.”

https://www.youtube.com/watch?v=MbXWxPs6Psg#t=26

Az idei vonulás a Baker streettől egészen a Trafalgar Squareig tartott, én is a Trafalgaron kapcsolódtam a rendezvényhez, ahol két kivetítő és egy színpad valamint tánc-zene-előadók-vonulás-kavalkád fogadott, közben erősen fotóztam, ami még feldobta a labdát, a kereszténység és a homoszexualitás kapcsolata, hirtelen bemászott a koponyámba a mit gondol erről a pápa gondolat, egészen addig, míg a színpadról a mondjuk együtt keresztény vagyok és meleg rigmust el nem kezdték skandálni.
Ami abszolút zseniális volt és minden elismerésem a szervezők részéről a rendezvényen, hogy kb. svájci óra pontossággal működtek a csoportok, előadók,azaz a fellépők kérdés nélkül, időhúzást-csúszást mellőzve adták át a staféta botot egymásnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr506446767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása