...átalakítás miatt zárva!

Azt nem értem, a híres világutazók miért szokták titkolni leírásaikban, hogy a nagy kalandok kis pillanatait a kínzó kényelmetlenségek töltik meg. Márpedig kis pillanatokból áll az életünk. És akad köztük feledhetetlen.

Lángh Júlia

A minap gondoltam vissza, hogy információ megosztáson és tájékoztatáson túl lehet egy kicsit gondolkozni és gondolkozásra késztetni, illetve szórakoztatni is a tartalommal, azaz ebben változás következik , a blog tovább alakul szórakoztató tartalommal bővül, plusz több rövidebb bejegyzés, illetve heti egy nagyobb lélegzetvételű és átfogó kerül ezentúl a szemetek és a fületek elé!

Lesz még a móka és kacagáson túl hasznos és használható érdekes és látványos Londonból!
Nem ismerős?!
Sült halt, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins - LONDON!

 

Azaz a blog marad a régi, amivel bővül , hogy több megjelenés lesz rendszeresebben és nem csak információ dús, szórakoztató is! További jó olvasást és szép napot kíván!
A szerző!

 

 Kezdjük is rögtön azzal, h fejest ugrunk az elején, volt már halloween, Poppy day vagy Armistice day -avagy fegyverszüneti egyezmény, ez utóbbi a megemlékezés napja, az első háborút követő 2.évben veszi kezdetét a hagyomány, 11órakor november 11én 2perces néma csenddel emlékeznek a világháborúban elhunytakra.
Azaz ha novemberben találkozol emberekkel az utcán, akik virágot viselnek a ruhájukunk, tudod mihez kötni.

Tanulmány\kérdőív:

Nemrég töltöttem ki egy kérdőívet, melyben a kiköltözésem okairól, a hazaköltözés gondolatáról, illetve a célokról, sikerekről kérdeztek.
Azaz cél,kudarc, siker?


Erre Liszt:


A honorárium kérdése teljesen mellékes. Ilyen kompozíciókat nem azért írok, hogy pénzt keressek velük, hanem belső katolikus szívbéli szükségletből.


Egy rövid gondolatmenetet szeretnék megosztani Veletek!

Kiköltözéskor semmilyen tapasztalatom nem volt vendéglátás terén, teljesen új és ismeretlen terület volt számomra. Másfél év alatt elértem azt, hogy több neves\híres eseményen felszolgáljak, híresebbnél híresebb 4-5csillagos szállodákban vagy hotelekben. Több helyen is, azaz a hotel több részében - pincér\szobapincér stb. is megállom a helyem, sikerült elérni, hogy mostmár én válogassak a munkaadók között.
Sőt már az dívik, hogy önéletrajz nélkül megyek be, ha valahova kiírják, h munkaerőt keresnek és dobom be a kérdéseket, vagy kérem a managert.

pozitív: új lehetőségek, új kapcsolatok, új környezet, több fizetés, megbecsülik a munkámat, jobban tudom irányítani a dolgaimat, üzleti ügyekben nem kell folyamatosan a figyelmememt az adón vagy a változáson tartani,(kiszámíthatóbb).

negatív:közlekedési csúszások,azaz nem tudod mikor indulj el, vagy mennyit késik a metro

A siker egy másik meghatározása a szupercella\escape plan alapján



A sikeres szökés 3 tényezőtől függ:
-alaprajz
-rutin ismerete
-külső segítség

Ha megvan az alaprajz, ismerjük a gyengepontot.
Londonban a gyengepont, ami közeledik, december után kezdődik, január-február környékén áll a gazdaság, kevés a munka, így ha tervezed a kijövetelt, erre figyelmeztetlek. Persze nem lehetetlen megcsinálni, ilyenkor is akad meló, az ügynökségekben tudsz találni munkát. Ilyenkor jóval kevesebb az esélye h vígan ellegyél, és meglegyen a 40-50-60órád.


Avagy másik ismerőssel beszéltük pont, mi a legjobb dolog londonban?
-a metróóóó
És mi a legrosszabb dolog londonban?
-a metróóóó…illetve mikor lerobban!

és hogy még mi? Itt egy angol rövid összefoglalás, amit Londonban szeretsz vagy sem

Nemrég beszélgettem egy anyukával, aki Oroszországból jött, a párja itt él, majd dobbantottak Moszkva melletti kisvárosból Lándonba. Neki a következő kérdések okoztak fejtörést:

-Hogy fogok angolt tanulni, ha csak ügynökségis emberekkel dolgozok?
-Hogy szenteljek elég időt magamra, a gyerekre, a családra, magamra?

A rövid válaszom erre:



Az angol tanulás móka, azaz itt ezer meg egy nációval találkozhatsz, aki nem biztos, hogy a legszebb, legjobb és legtisztábban érthető angolt beszéli. Amit Te ebben az esetben megtehetsz, rácsavarodsz a rádióra, tvre, filmekre-felirattal, angolokkal, vagy angolul beszélőkkel veszed magad körbe, könyvtárat látogatsz,használod a sztaki vagy a google-translate szótárat(ahol kiejtik a szavakat) és minden nap legalább angolozol egy órát vagy minimum 20percet.Ez ilyen egyszerű! Tudom-tudom, nem érsz rá, elfoglalt vagy, sok a munka.
Ebben az esetben ajánlom a passzív idő-értsd azaz időszak- amit nem tudsz értelmesen felhasználni, hasznos eltöltését, pl mikor utazol füles fel(igen ehhez nem árt a telefon hanglejátszóját\rádióját használni).

Akkor idő pipa, angol pipa! Vagy méééégsem?!
Tudom-tudom rohanás van, Neked erre nincs időd, meg amúgy is mennyi nehézséggel jár!
Ebben az esetben szabadíts fel időt! Na jó, de hogy? Egyszerűen vezess naplót, vagy csak írd fel mikor mire megy el az időd, így később tudsz dönteni,mérlegelni, válogatni, h mi az amit lecserélsz az angolra!

Ennek azaz eredménye h kezdetben bővül a szókészleted, használod a szavakat, magabiztosan mersz megszólalni társaságban, sőt beszélgetést kezdeményezel. Száz szónak is egy a vége: angoltanulásra fel!

Az utóbbi időszak több szempontból is érdekes és élményekben gazdag volt, eljutottam ismét egy instant london tripre, azaz minap kisétáltunk kora délután a hotelből és irány a busz, meg a Temze part, ezt most kicsit furán írom le, otthon ez úúúgy hangzott volna, h irány a Tisza part, vagy Duna part, itt meg a Temze, meg a Trafalgar.

Itt szeretnék gratulálni Tökinek, aki lendületet vett, és elhatározta, hogy munkát,várost vált és felkavarodott elindult, majd kisvárosból kikötött Londonba,így decemberi nagy rohanás előtt, de nézzük is az előkészületeket, hogy sikerült ez neki?

Egy kisebb városban dolgozik, ahol nem nagyon van bőség a munkáltatók terén, kisbolt, újságkihordás, egy-két segédmunka. Azaz se nagyobb ügynökség, se más pénzkereseti lehetőség.
Vagyunk páran Londonba, így munka-kenyér-megatöbbi amit akarsz is megvan itt.

És a bejegyzés végére egy kis ötletelés-gondolkozás:

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! ahogy az örök star wars klasszikus mondja. Vagy hozhatom példának az amerikai anyukát, aki ezzel a képpel kavarta fel a közvéleményt: Neked mi a mentséged\kifogásod?

Mindenki maga választ ösvényt avagy Számodra mi okoz kételyt, miben kételkedsz?

Valahol olvastam, hogy még a legjobb nőknek\macsóknak is tele lesz a nadrág, ha új területen kell kipróbálniuk magukat. Avagy önbizalomhiány a köbön, jó persze tudom, bezzeg Nekem könnyen jár a szám, meg h nekem milyen baromi eccerű dolgom van!

Akkor nézzük hogyan szerzel olyan bátorságot, hogy kipattanva  ki az ágyból  másnap, azzal indulsz csatába, hogy ide nekem az oroszlánt!?

Ösvények az Elektra című filmből:

A jelenet a táborban zajlik, Elektra álmából ébred ziláltan. A lány(ajándék) harcol, illetve gyakorol több támadó ellen, mikor a mester szavai felhangzanak:
mester: Ne keresd az ellenfeled, tudd, hogy hol van! Én vak vagyok, mégis többet látok, mint Ti, mert nem nézek.(a padlóra üt a botjával, jelezve a harc folytatását)
   Az ősi egyiptomiaknak volt egy érdekes gondolata a halállal kapcsolatban, amikor a lélek eljut a mennyek kapujáig az istenek két kérdést tettek fel számára és a válaszuk meghatázta hogy beléphettek oda avagy sem:

1.Boldog voltál életed során?

2.Vittél-e örömöt mások életébe?

A választ, illetve a kérdést, ha sikerült felkelteni az érdeklődésed, megtalálod ITT

Rövid összefoglalás, hogy miről is volt szó, angoltanulás,munkakeresés, kis évértékelés, további gondolatok, avagy hogyan előre?

és a folytatásban!!!
-képes beszámoló a karácsonyra készülődve,hogyan pompázik london a télre várva
-mit csináljunk télen londonban, hova lehet menni a nagy pangás idején
-felkerül a térképre az iskola is, iskola választás, vagy az, h mit is ér a papír értéke

egy Isaac Asimov idézettel zárok

Az instabilitás maga az élet, mivel az idők végtelenségéig változtatja a helyzetét, törekedve saját azonosságának megőrzésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr55547777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása