Morpheus:-Végre!!!!
Morpheus:-Isten hozott!
Morpheus:-Mint nyílván kitaláltad...én vagyok Morpheus.
Neo:-Nagyon megtisztelsz!
Morpheus:-Nem! Te tisztelsz meg engem!

Azaz, igazán örvendek, ha még\már más nem is üdvözölt, mióta elhagytad kicsiny országunkat és betoppantál az Új világ, a lehetőségek házának kapuján!

és  mielőtt belecsapnánk, néhány vélemény Londonról:
Sweeney Todd
Blöffből  Avi\Cousin Avi
Akkor szép az élet, ha zajlik, meg akkor is , ha lapos, akár a föld illetve, ha pezseg, akár a pezsgő tabletta!Ezt ki-ki alakítsa saját elgondolása alapján!

És a tartalomból:

Agency pro és kontra, mit nyerhetsz, mit kockáztatsz az ügynökséggel és hogy profitálj még ezekből is?
Hogyan szerezz ismerősöket, azaz hogy kaparints meg olyan kapcsolatot, ami a „JÖVŐBE” vezet, pontosabban a munkához segíthet?
Mikor érdemes munkát keresni, mikor érdemes kijönni Londonba és leginkább HOL találod meg?
Hogyan lendülj túl a nehéz pillanatokon, avagy mit tegyél, ha minden összefogott ellened?
Folytassa Harry!-avagy a herceg kalandjai és ajánló, ajánló, ajánló!

Mikor érdemes munkát keresni, mikor érdemes kijönni Londonba és leginkább HOL találsz melót?
Mióta Londonban vagyok 5, lassan 6hónapja, folyamatosan ügynökségi\felszolgálói munkám van kisebb-nagyobb sikerrel. Azaz beregisztráltam pár ügynökséghez, az elején lelkesen csak 2höz, hogy majd ők tudnak munkát adni.
Éssssssss a tapasztalat? hát hogyne?! nemhogy munka nem volt, jött a púder, h majd a következő hét, elég csendesek vagyunk...értem én, aztán mikor jött az olimpia, akkor se volt változás.
Majd azon kaptam magam, h úgy küldözgetem az elérhetőséget\keresem őket munkával kapcsolatban, mint a kisangyal, cserébe megkérdezik mikor érek rá, jövő hét szabad jött a válasz, majd vársz és semmi. No nem telt bele sok idő, h meguntam a szarakodást és beregisztráltam több agencyhez, ugye a nagy számok alapján belefutok csak tán valami munkába.

Ezek pedig:
-Evolve hospitality 6.50-es órabér, 4 és 5 csillagos szálloda, esetleg alkalmi meló
cím:Long Lane 6
-Imperial Agency 6.08-at fizetnek, 4 és 5csillag, itt kaphatsz rotát, hét elején hétfőn kora reggel menj be!
cím:124 great portland street
-CIP recruitment\hamilton mayday:velük még nem dolgoztam, van képzésük pl customer service, silver service, ide már tapasztalat szükséges, míg előző 2höz nem!
tel:020 7432 700021
cím:Great Chapel St. London w1f8fp
-renard

-berkley scott ez a legfrissebb ügynökség, 4 és 5 csillagos szállodák, krikett, egyéb nívós események

Hogyan szerezz ismerősöket, azaz hogy kaparints meg olyan kapcsolatot, ami a „JÖVŐBE” vezet, pontosabban a munkához segíthet?
Az ügynökségek hattalmas előnye az embermennyiség, akikkel dolgoznak, azaz iszonyatos sok embert ismerhetsz meg, magyarokat és külföldieket egyaránt és ha folyamatosan nyitott vagy, fülelsz, figyelsz érdeklődsz, akkor jönnek az új meg új lehetőségek, tudsz kérni ajánlást, h hova érdemes menni dolgozni, milyen helyekre menj el, hol nézz körbe, sőt van hogy telefonszámot meg nevet is adnak, kit keress! Azaz kapcsolat, kapcsolat, kapcsolat!
Ha nincs rota egy ügynökségnél, azaz folyamatosan egy helyre mész, ami adott órát biztosít a héten, az sem gond,ha folyamatosan más helyen tudnak beosztást biztosítani.
Ami itt a Te felelősséged, az hogy hogyan osztod be az időd, azaz ilyenkor lehet szépen több ügynökségnek is az egész héten ráérek dolgot küldeni, majd várni a végsőkig, amikor befutnak az ajánlatok akkor tudsz mazsolázni!
Itt tudom ajánlani hogy regisztrálj be minél több ügynökséghez, most amíg pörög a vendéglátó szektor nincs gond, mert van meló tudsz spórolni\félretenni, a bibi akkor lesz, ha lemegy karácsony és jön ismét a leállás, azaz gondolkozz kicsit előre, olyankor nem nagyon lesz munka, elvétve 1-2, és ha bedolgozod magad adnak műszakot!

Más tészta,tegnap dolgoztam a Langham hotelben és ott sikerült beszélgetni az egyik sráccal, ami azért fontos, mert e beszélgetés alapján többet tanultam, mint sok magyarral\külföldivel folytatott társalgás után összesen.
Emberünk Roberto, aki nemcsak teljesen pozitív és nyitott, de pörög mint a mókuskerés, pontos akár a svájci óra, ergó nincs gond a sráccal, sőőőőt segítőkész, adott pár kézzelfogható tippet, amit most megosztok veletek!
Agency-s munkák hada, jobb esetben még hívnak is, ha nem akkor majd te hívod őket, szólsz,írsz,keresed, basztatod, eléred, munkát kapsz folyamatban van nagyon sok kiemelkedő lehetőség.
Pl:
-folyamatosan frissíteni az önéletrajzot, karban tartani, mert telik az idő, ezzel általában nő a londoni tapasztalat- sokszor kutyát nem érdekel, hogy te otthon mit csináltál , akár a tescoban „a legkisebb is szááámít!”, tehát ha már egy hónapja vagy pl runner(aki hozza-viszi az ételt, segít a felszolgálásban), akkor szépen belebiggyeszted a mikor kezdted el történetet, a helyet, a pozíciót, és h ektüell napjainkig.
-Innen már csak kis karakánság, rátartiság\tökösség egyebek h megpróbálj más komolyabb pozíciót, hisz gyakran nem azt nézik, milyen tapasztalatod egyebed van, hanem hogy kezeled az új helyzetet, VAGY mennyire vagy csapatjátékos, VAGY hogy találod fel magad adott szituációban, ezek mind-mind a malmodra hajthatják a vizet, plusz ahogy már korábban is jeleztem INGYEN MUNKA NINCS!, azaz tisztázzuk az elején a játékszabályokat, ha azt akarod h maradjak vagy segítsek fizess ki, vagy pontban 4óra után(mivel 4óra a próba időtartama), ne csodálkozz, ha kiesik a munka a kezedből.
-Némi extra adalék, ha megkérdezik már az elején h mennyire vagy elfoglalt, folyamatosan keresnek éttermek blabla, előtte utána dolgod van, csak h tudják h Nem ők az egyetlen kiszemelt, ne add meg nekik a lehetőséget, hogy elbízzák magukat, illetve sokan az ingyenmunkára építenek, hogy majd jössz és lehúznak- Ne hagyd meg nekik ezt az apró élvezetet!
-bizalom, ez nem a legelhanyagolhatóbb, mivel én megszavazom mindenkinek a bizalmat az elején, amit könnyű eljátszani, ha felültetnek, nincs harag, onnan kezdve máshogy számítok a dolgokra, azaz 50-50 és nem megyek célirányosan, kitartóan. Hogy mire is gondolok, lehet belefutsz te is abba a helyzetbe, hogy beígérik az egész hetet, pl kapsz melot 2ügynökségnél, majd szépen visszamondja, na ilyenkor mivan? Ha van félretett pénz kibekkeled, nem para, de ha nincs? nos ilyenkor jó a többi ügynökség, telefon fel és sziasztok, munkát keresek és baromira szükséges a pénz, légy őszinte, nincs ezzel gond!

Folytassa Harry!-avagy a herceg kalandjai és ajánló, ajánló, ajánló!

"Harry herceg ismét részegen bulizott" mi b**zdmeg mert józanul ám nagyon oda lehet csapni... beszódázol azt jól vagy mi? Vagy jobb lett volna ha 2 utcát felszív és úgy tolja neki? Gondolom a cikk szerzője ilyen pizsi partikra jár.:)"

Október 20án Coro party Londonban, már lehet készülni, pénzt félretenni, szabit kérni! Ti mentek?

Ha már zsiványsággal indítottunk, akkor zsiványsággal érjen véget a bejegyzést:
Jelen esetben Vágó István volt az alany és ha van időtök, kicsit sors boncolgat Géczy Gábor, világegyetemről röviden!

és mi lesz még?
programok, lehetőségek,agyalás, ajánlók, gondolatmenet és ÉLETVEZETÉS, maga a kabaré, humor tőlem Nektek egyenesen Londonból, illetve további meló lehetőségek és egy kis inspiráció\motiváció az írás végére:
Lance Armstrong

Sajnos a pedagógiában a kérdezést főleg a hibákra való rákérdezésként használják, a javítás szándékával kérdeznek. Ezért a legtöbb gyermek, ha rákérdeznek arra, amit csinál, automatikusan azt gondolja, hogy valamit ki kell javítania. Például ha megkérdezzük, hogyan lehetne másképp megcsinálni, akkor nem új megoldáson kezd gondolkodni, hanem keresi, hogy mit rontott el. (...) Ilyen reakciók jelzik, hogy a gyermeknek hosszú időre és a korábbiaktól eltérő tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy a kérdéseket barátjának tekintse.
Gyarmathy Éva

Ha tetszik megoszt, lájk, komment, azaz bárkinek a véleményét szívesen veszem,ötletet kritikát fogadok!

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr594756026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása