Az emberek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy igyekeznek minél több célpontot belezsúfolni az utazásaikba. Annyira nem akarnak kihagyni semmit, hogy túlvállalják magukat. Szerény véleményem szerint ez az egyik legbiztosabb módja annak, hogy elszalasszuk egy ország legszebb helyeit.

Tamara Ireland Stone

Tudom-tudom, nyár döglesztő meleg, folyik minden és mindenhova, ha épp nem ragadsz, szóval tombolnak a fokok odakint

DE

mav.jpg

Kicsitmegszakítjuk adásunkat és most nem küldjükelafa...omba a MÁV-ot , hanem felállva mehet a taps!!!!!

Ezt hívom én társadalmi felelősségvállalásnak és értelmes dógozóknak!

Ha most azt mondom, több ilyet\még ilyet nem az esetre gondolok, hanem a hozzáállásra!
Köszönöm a szót!

Tegnap Miskolcról utaztunk haza Párommal, és 15 hónapos cukorfalat kislányunkkal.A Keletiben szálltunk át egy Budapest-Baja útvonalú Stadira. Az első pár perc azzal telt el, hogy megbeszéltük ki milyen jóga pózt vesz fel majd az út alatt, hogy a gyerek ne unatkozzon, mert bizony akkor hisztizik és nem szerettünk volna kellemetlenséget okozni a többi utastársunknak. Kelenföldre érve arra lettünk figyelmesek, hogy a szemben ülő házaspár mozgolódik, az 50 év körüli férfi pedig egyre sápadtabb lett. Felajánlotta neki a kalauz, hogy hívnak neki egy mentőt, szálljanak le, ám utazott velünk tovább. Pár perc múlva a vonatvezető beszólt a hangosba, hogy ha tartózkodik orvos a vonaton, akkor haladéktalanul jelentkezzen a vezetőfülkénél. Gyors léptekkel előre is szaladt egy öregebb úr, hál' isten orvos volt. Megvizsgálta a beteget, ellátta tanácsokkal, visszaült a helyére.Nálunk volt egy nagy szatyor étel és inni való, aminek tartalmát felajánlottam, mivel az úrnak leesett a cukra, de mosolyogva megköszönték, mert már evett, ivott. Azonban bő negyed óra múlva a hölgy segítségért kiáltozott, mert a bácsi elájult.Az orvos előrerohant, lefektették, ott már éreztük mi is hogy nagy a baj.A kalauz odajött hozzánk és szólt, hogy menjünk hátrébb a kisgyerekkel, a vonat úgyis meg fog állni Százhalombattán, mert mentőt hívnak.Mi hátramentünk, aggódott az egész vonat, már fél órája újraélesztették.Eltelt még pár perc és a kalauz sírva jött hátra, hogy az úr meghalt. Az egész vonat ledöbbent, egy percig mindenki csak hallgatott.Aztán leszállítottak mindenkit a vonatról, a csomagokat leadogatta a két kalauz, kijöttek a rendőrök és a szokásos protokoll szerint jártak el. Tudtuk, hogy több, mint két órát kell majd várnunk még ezért mindenki elkezdett segíteni valahogy. Volt aki felajánlott egy hazautat kocsival, mi szétosztottuk a gyümit és a rántotthusit, volt aki cigit adott vagy ásványvizet.A legtöbben pedig részvétet nyilvánítottunk a hölgynek.
A dolog tanulsága számomra az volt, hogy 50 vadidegen ember együtt aggódott egy ismeretlen emberért, hogy segített mindenki a másikon, ahogyan csak tudott.Ott akkor abban a pillanatban mindenki tele volt emberséggel, és részvéttel.És ezúton is szeretném megköszönni annak a két kalauznak, aki olyan lélekjelenlétről tett tanubizonyságot, amit sokaknak tanítani kéne. RESPECT

Forrás: Pesten Hallottam

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr286530779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása