Sziasztok Kiccsaládom, barátaim, kedves olvasó és érdeklődők hada!

Kisfiú: Nem ízlett az étel, amit adtak.
Dr. Hannibal Lecter: Nem csoda. Nem emberi étel az, amit itt felszolgálnak. Ezért hoztam magammal útravalót. Na és melyiket kóstolnád meg? Áhá... Hát végül is miért is ne? Édesanyád biztosan azt tanítja, amit az enyém is tanított nekem. Az a fontos, így mondta mindig, hogy ne félj az új dolgoktól. Hamm-hamm!

Már több mint két hónapja vagyok vagyok, élek, létezek ebben a csodában így kicsit összefoglalom a tapasztalatot, ha valaki netalán tán fogná magát egyik napról a másikra és összecuccolna, hogy idekalanadozzon, nagyjából tudja már hogy milyen áron mérik itt az életet.


-nulladik pont : Hogy legyen több pénzed kevesebb munkával, vagy ha nem tudod a "dolgokat" mire figyelj?
Vidéken itt is olcsóbb az élet(kevesebb pénzből több kaja, vagy magasabb az órabér), Londonban minimálbért kapsz esetek nagy részében, ami hat font, míg otthon másfél font az órabér. Pro és kontra érvek ez itt London, azaz bárhol elfogadják csak mert a britt királyság fővárosa, 10millós emberhad , azaz gyorsan találhatsz munkát, viszont alacsonyabb pont emiatt az órabéred, mivel sokan vannak és gyorsan pótolható az emberi munkaerő. (kiegészítésnek talán 200font után kerülsz adósávba, addig nem vonnak le semmilyen költséget, de a pontos számoknak és levonásoknak  még utánanézek).

-Milyenek kint az emberek és mi van ha nem beszélem az angolt? Első és legfontosabb a nyitottság az emberektől, ezalatt gondolok bárkire ,azaz segítenek, ha segítséget kérsz, nem húzza a száját és stb. és ha látják rajtad h megbízható vagy nincs gond a továbbjutással sem, szorgos dolgos hangya talál lehetőséget, vagy csinál! Akkor sincs gebasz, ha nulla angollal jössz ki h belevágj, bár nem árt ha van ismerős, aki tud segíteni olykor, mert ha nem érted mit mondanak és nem tudsz válaszolni, az kettős nehezék. Nyelvsulival ez már megis oldható és nyitottsággal a részedről.

-Ok , értem én, de hogy találok majd munkát? Ez már érdekes kérdés és több válasz lehetőségét rejti magában, a munkáltatói részről ne nagyon várj mindig őszinte választ, ez akár az interjú alatt, h miért nem hív vissza, vagy később azért h megindokolják miért menesztenek(mint egy minisztert, haha), akár azért mert feladat van ami nem a te munkád és mégis rajtad csattan az ostor, Itt valahogy mindennek Te vagy a felelőse, hogy szemléltessem az egyik chef, amikor cseréltük a kajákat és valaki elrontott valamit, azt mondta:

"Srácok ez vendéglátás, itt nem azaz érdekes, hogy ki csinálta a hibát, hanem hogy milyen gyorsan lehet azt helyrehozni."- amit persze az élet más területén is lehet kamatoztatni!
Akár a másik sztori, ami tegnap történt meg, megérkezett az új vendégsereg a szállóba és ők még nem tudták, hogy mikor van kaja, pontosabban milyen időközönként szolgálják fel, majd beesnek épp a két pakolás között 4en, úgy h már minden üres, a chefek pedig csinálják a kaját a következő turnusra, ilyenkor mit lehet tenni?
Elmondani a kedves vendégnek h nagyon sajnáljuk és máris intézzük, majd miközben te\manager elszalad a szakácshoz h szarban a haza, addig a hivatalos vendéglátó szóval tartja a vendégeket, h addig se legyen panaszuk.
Ennyi.
-a munkáért sokat lehet talpalni, van akinek már első héten beüt a tuti, van az áldott jó ember, mint a magamfajta, aki "keresi-kutatja" míg van aki csak beszél róla, van aki tanulja...sokszor kezdi újra" a felszolgálói\ügynükséges meló mellett az állandó munkát, munkakereséshez ajánlott zene a Kanibáloktól:

https://www.youtube.com/watch?v=zlhMxB32OHc

-a legfontosabb a humor, azaz hogy ne    vedd    túl   komolyan a dolgokat,se magadat , se a körülményeket, se semmit, mert rövid idő alatt kiakadsz, nekiesel a másiknak, elküldöd melegebb éghajlatra a semmiért stb.
Erre a részre baromi jó emlékeztető az indiai srác, aki normális, dolgozik stbstb. vele szoktak közös csínytevéseink lenni, de van h az agyamra megy és akkor jelzem h most ne, na mellette jöttem rá h lehet ezt az egész dolgot lassabban , nyugodtabban könnyedén is csinálni, persze aki perfekcionista, tökéletesre törekszik, azzal nehéz boldogulni, mert mindig van valami. Na nem kell aggódni, van olyan, aki még rajtam is túltesz-haha, ami úgy néz ki h állunk a melegételes ételtárolók mellett és mivel az olimpia egyik főtámogatója a Visa és az említett kedves csoda náluk dolgozik, ezért lépten-nyomon érintkezésbe kerülünk. Ő azaz ember, aki a kákán is megtalálja a csomót ezért alapelvünk, ha meglátod fuss, tényleg dolgozunk rendesen- erre van az angol kifejezés h hard working , miközben én csak azt a munkát csinálom, amit elvárnak - h én ettől mitől vagyok jobb, mint mások, nem tudom.


-szintén fontos, hogy ne rakétatudósi végzettséggel akarj kávézókba, kocsmákba bekerülni, azaz ha van egy kétoldalas önéletrajzod - ami bőven elég idekint, akkor azt is a pozíciónak megfelelően alakítsd,
"ha én lennék a manager, akkor milyen benyomást keltett volna bennem ez a fickó" a sok mosoly és h kérdezz kérdezz és kérdezz, lehet h csak egy kocsmai állásról beszélünk, de akkor is érdeklődj h mit keresnek állandóst vagy csak beugró embert, milyen tapasztalat szükséges, vagy van-e kisegítői lehetőség-ezekhez ált. nem kell tapasztalat stbstb. Ezt még akkor tanultam meg mikor a costaba jelentkeztem, nekem fontos a folytonosság, azaz h lássák rajtam h folyamatosan dolgozok, plusz otthon ha nem dolgozol, nincs pénzed képlet megy, itt kicsit más a matek, gondolok arra h kevesebb munkahely, hosszabb ideig az itt a bizalmat sugároz az önéletrajzban.

Kicsit más téma, az emberek, a lakhatás. Otthoni állapotot a mostanival összehasonlítva sokszor áldásnak látom -éljen a panel proli lét!, mert itt ami megy. Török negyedben lakok, amivel nincs gubanc, elvétve h az ember, aki a boltban kiszolgál vagy nem érti miről hadoválsz, vagy okosan néz, ha te meg kérsz valamit, amit nehezen ért, na abból adódik a bibi. Itt a kocsmázásnak egész más hangulata van, mint otthon, mivel itt a pubokba jár egy törzsvendég réteg, illetve az embereknek itt általában van egy törzshelye még ha az nem is a legközelebbi kis kricsmi. A falak itt tényleg papírból vannak, azaz nem egy emberrel laksz együtt hanem egy házzal, sőt van hogy a két másik háztömb is becsatlakozik, pláne a bevándorlók esetében. Olyan ez, mint valami élő folytatásos teleregény, ahogy Száncsó veri az asszonyt, ami zavar h nincs sport pl., vagy nem tudok másik adóra tekerni....
A házak Londonban általában olyanok, mint a kollégiumok, ha nem voltál kolis azért jó, mert átérzed h milyen is ez, ha voltál kolis, tudod hogy mennek már a dolgok, sok új dolog nem érhet váratlanul.

-Mi van a közlekedéssel, vagy hogy jussak be a munkába?
Közlekedésnél Londonban van mindenféle csuda, amit akarsz, azaz metró, gyorsvasút-amolyan föld feletti, busz, távolsági busz, vonat, hajó, komp a légi társaságok lehetőségét most nem sorolom fel, a közlekedés zónákra van osztva, 1től 7ig, a 8-9es zónát kevésbé használják sőt az 5ös zónában edgware is már eléggé kint van a városból. Az hogy ki melyik zónában van és hogy tud bejutni az már egyéni megítélés példaként álljon h most a hármas zónában vagyok, a buspass Ł18.80 egy hétre, ami csak buszra jó, de több pályaudvar van, így okosba meglehet oldani, VAGY másik példa ha mondjuk 5ös zónában vagy, megveszed a metrót a négyes kettes zónára és ehhez már jár a buspass, ha pedig 1. zónába mész, akkor a busz letesz a kettesben és bebuszozol. ilyen egyszerű.

Most hirtelen ennyi, jön a következő adag, plusz lassan ahogy tudok intézek képeket is , vagy lehet az majd egy másik blog lesz más témával, majd alakul.
Lassacskán jut majd idő ismét a videókra is, mert már megy a szezon (NB I. 2.forduló)két nap múlva a Kaposvár ellen játszunk, sajnos testben és hangban nem tudok jelen lenni a lelátón csak szívben és lélekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr394692092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása