„Kevés ez az egy életem? De hisz
mióta veled élek, át lehet
lépnem egy másikba, tiédbe is.
Szép másvilágom! Búmat felező,
minden örömöm megkétszerező!”

Ilyés Gyula

Mindig felröhögök a hasonló posztokon, meg a kül. okosmagazinok okosabb és szenzációhajhász főcímén, vagy ha azon nem , de a kommentár, az zseniális!
A mai poszt viselhetné akár egy Ilyés Gyula tanácsai az angolföldön élőknek címmet is.

Hol vagyunk már az első magyartól, aki Oxfordban szerzett tudást,azaz  Nicolaus de Ungeriatól, ugrunk is az időben nagyot , egészen addig amikor már nemcsak Somló Tamás, Demjén Rózsi, vagy Sterbinszky látogat Londonba zenélni, vagy nem csak zenélni.
Kánaán, vagy mégsem? Összepakolsz,jól végig gondolod, cimborákat előtte alaposan körbetelefonálod, sőt fórumokat és videókat nézel, vagy épp első felindulásból nekirugaszkodsz és dobbantasz.

 

Welcome to England!



Picit nézzünk a számok mögé, bizonyos adatok 100 000 magyar ér Londonban(forrás wikipedia), indexék szerint Nagy-Britanniában ez a szám ugrik 300 000-re, ami érdekes hogy legutóbb a nagy ’56-os forradalom alatt volt hasonló kivándorlás, akkor 170 000 honfitárs dobbantott.(forrás budapest telegraph)
De vissza a jövőbe! Imádom, hogy mikor kijönnek a címeres újságok valamilyen luficsomaggal(felfújnak egy olyan dolgot, ami létezik majd a média felkapja és hopp így lesz a csokapik) legyen ez az angol parlament, vaagy Cameron ,akár Boris Johnson és röppennek az pozitív életszemléletet- és felfogást tartalmazó cikkek und hozzászólások már mindenhol temetjük magunkat is, egymást is a szomszédot meg pláne, sőőőőt még teletrollkodjuk a híreket is mindenféle szakszöveggel.

„Fő tanácsom: találj vagy csinálj magadnak minél tökéletesebb, biztonságosabb szemellenzőt. Mert mégiscsak minden körülmények között előre és előre.” Ilyés Gyula

Ez már akkor is bevált, lehet most sem árt megfogadni. Azaz heló, ha már kijöttünk Nagy-Britanniába, elfelejtjük , hogy zajlanak a naaagy események és a minta politika, akkor ideje felébredni Neo . Nem, ez most nem a mátrix.
Első lépés: A bűnbak keresés, mennél nagyobb a csiríz a sztoriban, annál jobb, mert annál pépesebb a sztori. Avagy lássuk csak: népesedik a főváros, bevándorlási kérdés, mellette még ott van belső probléma a szélsőségesekkel(iszlám radikálisok-kontra britain first),drog- és embercsempészet,túlkapások, segélyekkel való visszaélések sorolhatnám mégis a liberális ország látszatát mégis megkell tartani.

Már csak 1 dolgot kell tudatosítani magunkban ugye, hogy mi kismagyarság mennyire vagyunk érintve a problémakörben???? Még mielőtt összepakoljuk a bőröndöt, meg elkezdünk titokban németül vagy franciául vagy spanyolul tanulni, netán más óvintézkedést megteszünk előtte gondolkozzunk és kapjunk a fejünkhöz.

Aszondja a cikk hogy:
Tory plan to cap EU migration, ja igen hogy tervezi a európai bevándorlás korlátozását(teszem hozzá a nem európai bevándorlóval mivan) ebben benne van a lengyel, szlovák, román, magyar, olasz, spanyol, francia,csak néhányat soroljak, ja de várjunk már most 2014-et írunk és szintén az a David Cameron akarta 2010-ben is, vagyis sarkallta a korlátozás bevezetését, most akkor hogy van ez? Eddig jó volt Drogba, ezután már nem lesz jó?
Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a magyar mint „jómunkásember” él a fejekben, ha más angol városban nem is, Londonban biztos.
Mivel Nagy-Britannia EU tag és az áru, szolgáltalás és munkaerő szabad áramlása alapelv, így most korlátozzunk, ne korlátozzunk, lépjünk ki vagy mi legyen?
Mi vagyunk azok, akik keményen dolgoznak, bírják a strapát, nem nyafognak, bejönnek dolgozni még betegen is! Namost költői kérdés következik, ha most van egy jól  tojó tyúkod, ha munkát nézzük még aranytojást is tojik, akkor mifenéért vágnád le?Margit…maga nooormális?!
Ezzel szemben volt pl ukip kampány románokkal, ami azért férfiasságban hazánk fiainak beint:

A román férfinak nagyobb a dákója, mint a tied és az asszonyod úgy fog nevetni, mint ahogyan már rég nem . Szavazz nemmel a tömeges bevándorlásra!

ukip.jpg

Tegyük hozzá, hogy néhány román ügyesen hekkel pl a Harrods környékén régitrükk a  babakocsival, sok ember,meg amúgy is változatos paletta mellett kinek tűnik fel egy-két szarka? És ugyanúgy megvan pl a készséges üzlet tulajdonos, vagy jólmenő cukrászda vezető. Kicsit vissza a szarkákra, mikor elkapják őket a rendőrök és ugye elsőbuszra fel, akkor hogy-hogy nem 3 max 6hónapon belül újra itt találják őket, plusz vannak a segélyvadászok és lehet sorolni.

 

Zümmézve kis idő eltelt első oxfordi alma materunk óta, de valahogy a magyar –e hányattatott nép mindig feltalálta magát! Hogy lenne különben Rublik kockánk meg golyóstollunk?
Mielőtt farkast kiáltunk menjünk kicsit vissza az időben és foglalkozzunk a részletekkel, hogy előfordult-e már ilyen , vagy hasonló kérdéskör itt tartózkodásunk alatt, vagy előtt! És a legfontosabb addig gondolkozzunk, amíg a takarónk ér!

„Harc előtt mindig magammal kell megütköznöm.” Ilyés Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr206482041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mc Master 2014.07.07. 22:51:08

Nekem egy csomó ismerősöm dolgozott már bőven 2004 előtt UK-ban. Ma az uniós országok nem adnak politikai menedékjogot, mondván, unió. Na, akkor lehet majd faszántosan angolba menni, ha majd kilépnek. Mert ha egyszer már, mint pl. túrista, bejutsz, akkor onnantól a "királynő vendége vagy". (A haveromat azért büntették meg, mert a kamionjára felmásztak bevándorlók, és amikor ez Doverban kiderült, akkor megütötte az egyiket. A rendőr meg erre hivatkozva, hogy ők már vendégek, nem szabad bántani őket. A havert agyon baszogatták, mint a kutyával, úgy bántak vele, szegény bevándorlókat meg bevitték egy meleg szobába, jól betakargatták őket meg teát adtak nekik.)

Mc Master 2014.07.07. 22:52:15

Amúgy meg ha az MSzP visszatér és megvalósítja a jóléti rendszerváltást, akkor az embereknek eszébe sem jut majd elmenni. policatura.blog.hu/2014/07/07/attis_hianyzik_a_valasztoknak
süti beállítások módosítása