„És majd halálos ágyadon, sok-sok év múlva visszasírod e percet, s örömest odaadnád eddigi életed minden napját, ezért az egyért, ezért a lehetőségért!
Hogy itt legyél és az ellen képébe vágd, az életünket feláldozzuk, de a szabadágunkat …

Azt soha!”

A skót ügy margójára körbekérdezek pár ismerőst, hogy látják a dolgokat? Eddig egy emberrel beszéltem, aki Skóciában született most 40-es éveiben jár.
Az Ő meglátása az volt,hogy az idősebbeknek édes mindegy a továbbiak alakulása, ám akiknek még hátra van 30év, vagy még több és a fiatalok számára fontos. De erről majd később!

 met.jpg

Volt szerencsém betekinteni a rendőrség munkájába kint tartózkodásom óta többször is. A legutóbbi kacérkodás akkor történt, amikor elhagytam a telefonomat a Hyde park környékén, majd jön a gyors segély szolgálat: sajnáljuk, hogy bűntény áldozatává vált, máskor figyeljen jobban személyes értékeire!
Hát ez most gyorsan és hidegen ért kösz baszd meg!

Gondoltam ezt így ebben a formában nem lehet fokozni, höhö nem, mi?

A legújabb élményt olvashatjátok.
Ellopták a személyes dolgaimat,ugrott a személyi és lakcímkártya, útlevél, még jó hogy az oyster és a bankkártya másik zsebemben volt.

Első tanulság: Tartsd külön-külön a személyit, lakcímkártyát és a bankkártyát, mert ha elveszted\ellopják, hosszabb lesz a procedúra.
information-boards-105193_640.jpg

Ééééééééééééééééééés most jön az a rész, amit vártunk!
Még mielőtt mélyre merülünk, további anyázások és hosszú várakozással teli percek elkerülése végett, kérdezze körbe barátai és ismerősei véleményét és olvassa a blog jó tanácsait.

Fogtam magam elmentem gyorsan a Kentish town-i rendőrségre, kis várakozással teli percek alatt lespanoltam a mellettem ülő ausztrállal, meg átadtam a helyem az előttem várakozó pár nő tagjának.
Közben volt valami mozgolódás, jött pár helyi forma.

És itt jön a fogalmatlanság több lehetősége is:
-volt kis felesleges szócséplés az egyik gyerekkel, aki úgy gondolta megelőz, ez még nem para, de az ahogy előadta magát és ahogy a rendőrségen a rendőr nő nem tudta tartani a kontrollt, az már igen.
-ha bejelented, hogy elvesztetted az iratokat, kapsz egy papírt, se jegyzőkönyv, se semmi és mehetsz dolgodra
-tehetsz bejelentést telefonon, vagy megnézheted online is a lehetőségeket, így talán elkerülheted a felesleges hercehurcát

Ez hirtelen megdobta az adrenalinom, gondoltam ne már hogy ennyivel elintézzenek, átmentem Holbornba, szintén várakozás.
Most kapaszkodj, vársz másfél órát, bemész elmeséled, hogy hopp a metrón valaki…
Az angol rendőrség esetén a felelősség kör eltérő lehet, mint az én esetem alapján is,
capital-2653_640.jpg
HA a metrón rabolnak ki\tűnik el bármid, akkor az a közlekedési rendőrség felelősségi körébe tartozik, amit tenni tudsz, hogy felhívod a rendőrséget, bejelentést teszel a rendőrségen – Metropolitan police, majd felhívod a közl. rendőrséget és vagy talált tárgyak osztálya és megtalálják, vagy ugrottak a dolgok.
Bejelentést tehetsz a 0800 40 50 40-es telefonszámon, ahol kapsz egy reference számot.


Lopott tárgyak esetén:
van ilyen https://online.met.police.uk/ vagy a közlekedési rendőrség honlapja: http://www.btp.police.uk/contact_us.aspx

 Végső tanulság mára:
Ha ellopták, elvesztetted irataidat, pénztárcádat, telefonodat az igazán kellemetlen élmény és hogy elkerüld lehet lépéseket tenni, mint:
-mented az adatokat és képeket rendszeresen a mobilodból, így ha eltűnik is megvannak a fontosabb címek és telefonszámok
-kis díjtól tudsz biztosítást kötni a kütyükre, így ha valaki meglovasítja sem padlóz le, hisz ott a kártérítés
-ha papírokkal bajlódsz, jelentsd be a rendőrségen, így lehet nem kell feleslegesen járkálni a rendőrségre, amennyiben igen, akkor ahhoz a rendőrséghez menj, amelyik a legközelebb van az esethez és ott tegyél feljelentést
-ha útlevél gond van, a konzulátus tud segíteni az eljárási díj befizetése és a helyzet teljes leírása után, nincs nagy gebasz

A legtöbb esetben, ha külföldön lenyúlják az irataidat, a gondviselés egy papír formájában érkezik és ezzel már le is vagy rendezve, ami hasonló, ha van valami egyéb problémád is.(ez amúgy zseniális változata a kiszervezésnek és az automatizálásnak,a kérdés hogy lehet hekkelni).

 

Bicikli tortúráról mesél Töki Itt

Mára ennyit asszem, jobbra el!

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr256761627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Útlevél sztori folytatódik 2014.10.13. 14:07:56

Útlevél sztori folytatódik   Mindig jólesik a lelkemnek, mikor fiatal embereket látok úton, akár vasúton, akár országúton. Ezek azért utaznak, hogy lássanak. Föl vannak szerelve földképpel, messzelátóval, kalauzkönyvvel, jegyzőkönyvvel s a szemükbe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása