Talán nem én vagyok az egyetlen szurkoló, aki jóval pénteki indulás alatt már vágta a centit, számolta a napokat...pénteken a vonatosok közül már mindenki feszengett, hogy mikor indulunk már végre???
Ez a hét különleges volt, szurkolói szemmel mindenképpen, míg egy „átlagos”meccsre , ha hétvégére esik, akkor elkezdesz visszaszámolni már a hét elejétől és eljutsz szépen a nagy napig, addig ebben az esetben a szukolói vonatos visszaszámlálás már jóval az esemény előtt megkezdődött.

A 14-16fős csipetcsapatunk egyik része Budapesten gyülekezett, átvette a karszalagokat és a jegyet én patriótaként csapódtam hozzájuk Londonból, gyülekező a Westend előtt található téren volt.
Még elindulás előtt vételeztünk az útra némi gumibogyó szörpöt,illetve brigádunk tagjai hoztak magukkal még némi nedűt és elemózsiát majd elindult a visszaszámlálás az indulásig, ahogy átléptük a kaput.

kaja.jpg

Még régen volt egy „beruházásom” egykori szalonnasütésre, amikor megkaptam a semmit nem hoz, mindent visz nagyérdemű címet, mivel sajnálatos módon akkor nem tudtam hozzájárulni a sütögetéshez, de enni azt nagyon tudtam…a történetünk most is hasonlóan alakult, mert most is csak Johnny kísért el a túrára és  a többiekkel megoldottuk a csereüzletet és inkább a töménytelen manna folyt, mint az étel fogyott volna.


Kocsifoglalás és házi feladat matek órára, avagy ha 20óra az út és 1ember alszik a csomagtérben hogyan zsúfolj össze 8személyes fülkében 14embert úgy,hogy mindenki jól járjon????
A megfejtéseket várom megjegyzésben,vagy kommentként!


Egyik megoldásként” jó majd alszunk váltásban” szerepelt, így sok agytörést nem okozott a feladat.
A csoport egy része Pesten gyűlt össze,a másik része Debrecenben csapódott és hozta magával az erősítésnek szánt pálinkát.

 

Még indulás előtt előre a mozdonyhoz, kötelező képet csinálni az aranycsapatról!
16:15ös indulás előtt még egy kis trombita szóló a kocsink előtt, magyar és székely himnusz hangzott el, máris elkezdődött a RIA-RIA-HUNGÁRIA. A rigmus alatt kigördülünk a nyugatiból, váltás a ki nem ugrál büdös bogár kezdetű nótára és a ledarálunk minden nomád besenyőre.

bes.jpg


Kellemes csalódást okozott a magyar és a román készenléti rendőrség is, nem történt túlkapás, igaz Bukarestben a vonatos várakozás alatt az egyik „kollega” nagyon feszengett, mutogatott, de rendbontás és összetűzés, felesleges verekedés vagy erőfitogtatás nem történt.

Rendőr sztori:
A felszálló rendőröket egészen Lőkösházáig szórakoztattuk, illetve nem csak mi, hanem ők is minket.
Itt jegyzem meg, hogy simán lehetne ki az ország legjobb rendőrnője szavazást csinálni,a látottak alapján mindenképp. Innen debütált énekes társaságunktól az óóó rendőrnő az álmom c. sláger. Majd leszállásnál megköszöntük a srácoknak a társaságot és némi sörrel hozzájárultunk a rendőrség munkájához. Mire jött a nem szabad, jó mondom én nem jártam itt, és ez nem is történt meg.
Következő képnél a sörnek már hűlt helye sincs.

Vissza a vonathoz…elfoglaltuk a helyet, megbontottuk a megbontani valót, szépen jöttek sorba a városok, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Püspökladány, Törökszentmiklós, Békéscsaba, Lőkösháza, Piski, Petrozsény, Craiova végül Bukarest Nord.
A vonatos társaság másik része Debrecenben szállt fel és társultak be hozzánk, valamint meghozták az erősítést(pálinkát).
Igaz ekkor már némi alkohol lefolyt a torkokon, így már kevésbé frissen és üdén, némi alkoholos befolyásoltság hatása alatt köszöntöttük őket.


Óóóó a büfékocsi, ahol mindig országos bál hangulata volt, gyönyörűek a lányok és énekelnek a srácok, óóó ez nem más mint  a büfé kocsi. Szólt a zene és folyt a szesz, volt hangos muzsika szó és énekhang nemcsak este, de még reggel is.

 

 

Büfés sztori

utas: Szia! Három zsíros kenyeret meg egy sört, légy szíves!

büfés: 850.

Büfés barátunk felhajt némi innivalót, erőt kap és véletlenszerűen mondta a számokat, pörgött is a pénztárgép.
A srácok kérnek megint 3sört+1kenyeret...
büfés:1050 !!!(érted infláció meg minden)

utas:tesó, az előbb ez még 850volt…

büfés:1050, igen.

 

A másik fontos és mindenképp megemlítendő a folyamatos kommunikáció a szervezőkkel, azaz ha volt valami elakadás, vagy várakozás, fejlemény mindig szóltak, hogy mire lehet számítani.
Sőt – a játékosok kifizették a szurkolók jegyét és aki úgy döntött annak volt lehetősége adakozni jótékonysági célokra, azaz a felajánlott jegy árát feltudtad ajánlani és bedobni a szervezők által végighordozott dobozba!
Ha emlékeim nem csalnak valahol Debrecen és Békéscsaba között vette fel egyik utastársunk az imádkozó buddha pozíciót(némi erős alkoholos befolyásoltság után),megpihent a polgár a földön, amikor a rendőrök kérdezték, hogy kivel van…majd visszavittük a kabinjába.
És innen nyert értelmet a földön alvás is, mikor a másik manó elfeküdt hassal keresztbe a kabinokhoz vezető keskeny folyosón és senki nem keltette fel.

 

Megérkezés Bukarest Nord, várakozás a vonaton, majd az értékeidet jobb magadnál tartani, mert ki tudja mit visznek el, amíg nem vagyunk itt.
Itt műsorral készültek nekünk a románok, vagyis megérkezünk félkóma, alig hogy kinyitod a szemed, látod hogy az egyik készenlétis fogja a másikat, hátulról mint a kutyát szokták, ezt nem igazán tudtuk hova tenni, se a másik pajtit aki feszengett, mint hering a dobozban, fel s alá járt meg mutogatott, gondolom én aznap nem kaphatott enni, mi meg tele voltunk kenyérrel...
A buszra szállás előtt két ellenőrzési pont volt,az elsőnél csak álltunk, se átvizsgálás se semmi nem történt. Ment folyamatosan az éneklés, közben páran ismerkedtek a román rendőrökkel, mibe kerül a sisak vagy a teljes felszerelés, stb.
Eljutottunk a másik ellenőrzési pontig, ahol már alaposabb vizsgálat volt, mint kiderült a rend őrei is alig beszélnek angolul, én meg erősen híján vagyok a román nyelvnek, így a hol van víz kérdés, azaz hol lehet itt inni elég nehézkesen ment.

Majd mondták, hogy most busz, egészen a fan zoneig, ahol már lesz étel-ital. Szerény csoportunk együtt maradt, mert motozásnál szétakartak szedni, volt aki elől, volt aki hátul állt és inkább maradtunk, minthogy két buszon utazzunk külön-külön.

ontour.jpg


Buszra szállás előtt, már hangos nóta szólt, elkészült a csoportkép is, majd indulás előtt már hangoltunk a meccsre. A capo(vezérénekes) személye is folyamatosan változott előkerült a büdös bogaras, ledarálunk minden nomád besenyőt, ria-ria és a többi klasszis sláger , így  a buszos túra nem csak jó hangulatban, de hangosan is telt. Közben akadt pár legény kívülről, aki mutogatott, de kb. ennyire futotta, se kődobálás, se más atrocitás nem történt.

Ezt követte a fan zone, ahol szintén vártunk, közben várakozás alatt, illetve helyett kis csoportunk(alig 14en) sziesztát tartott a pálya sarkában, a két sorban felálló rendőrök előtt. Volt a helyzetnek valami pikantériája, hogy ők teljes menetfelszerelésben, kevlárban állnak a napon, mi pedig kellemesen heverészünk és szuszogunk.
Bejutás után átválthattad a pénzedet zsetonra, amiért tudtál enni és innivalót venni, ez a stadion mellett van közvetlenül, kb negyven perces várakozás után fogtuk magunkat és bementünk, ám ennyire mégsem lehetett kapkodni, hisz ha eddig 8szor nem vizsgáltak át, akkor kilencedjére is lehetőséged volt.
Ezen a ponton eldobatták veled az összes aprót és ez a gyűjtés nem jótékony célra ment(nehogy megdobálj vele véletlen valakit odabent), elkobozták a maszkokat, hanggránátot és pyrotechnikai eszközöket is.
Ez fontos része a sztorinak, hisz ha minket ilyen alapossággal motoznak át, akkor valószínűsíted, hogy a saját szurkolóikat is, azaz nincs semmi amivel tudnának dobálni…

Románia= szavakat alkotunk!

Bemenetel, majd felső rész és ha már megérkezés és helyfoglalás, akkor ami a Trollfocin böde jöning, az nálunk Bandiing, az eset úgy esett hogy név nélkül(Bandi), csak szerényen még nem ült le a székre, de már horkolt, innen ment is a Bandiztál\bebandiztál kicsit és egyéb lehetséges változatok.

Stadionba lépés, kiba***** pokol!

Még nem érkezel meg és foglalod el a helyed, de már vágod az utálatot a levegőben, igen ez 2014 októbere és a román stadion. Már buszon is láttunk egy-két mutogató helybélit, de ennyire futotta, majd tapasztalod a helyi vendégszeretetet mikor füttyel, petárdával, hanggránáttal, telefonnal és minden olyan tárggyal szembesülsz, amit a románok behoztak a stadionba.

Jóval játék megkezdése előtt érkeztünk, nagyjából ebben az időben láthattak neki a román szurkolók a drapi kirakásnak és a koreográfia előkészítésnek is, persze ez alatt sem szünetelt a fütty meg a kiabálás és ekkor még csak szolidan durrant el mellettünk egy-két gránát.

A hangulatot mi ennek ellenére megcsináltuk, már kirúgás előtt hibátlan volt, éneklés , taps és egység a táborban!Dörrentünk is párszor, a tábor igazi erejét a himnusz alatt, első félidőben egyszer-kétszer és az utolsó 15percben .
Bármit énekeltünk a románoknak nem tetszett, ezt nem csak ordítással és füttyel jelezték, de a meccs alatt folyamatosan dobáltak minket.
Jött az égből minden, petárda, hanggránát, tűz, telefon, szék, apró, meg amit eltudtál képzelni. Egyik társunkat telefonnal dobták meg, érted akkora az éhezés, meg a nyomor, hogy telefont vágnak hozzád.
Közben ment a kiabálás, ezt követte a hanggránát valamint a pyrodobálás, mire megjegyezte valaki, hogy Itt szeretnénk megköszönni a románoknak, hogy amit elvettek tőlünk tüzet és petárdát átvizsgálás során, azt meggyújtva visszaadták nekünk.

Meccs kezdés és himnuszok, a magyar játékosokat tapssal és énekkel vártuk, ahogy megjelentek kezdődött az őrjöngés román részen, annyira nem tetszett nekik, hogy támogatjuk a csapatot.

A mi részünkről a himnusz alatt magyar zászlót tartottunk a magasba, a románoknál legördült mellettünk a román zászló.
A magyar himnuszt kifütyülték. Majd meccs kezdés előtt még pár hanggránát jött felénk és a gyepet, fotósokat sem kímélték, itt is erősen kérdéses az UEFA és bármilyen más szabályozás értelmezése, azaz pontosan mikor, melyik játékos életének veszélyeztetése után kell megszakítani a mérkőzést, vagy zárt kaput és pénzbüntetést kiszabni….

Közben egyre inkább színház jellege volt a benti eseményeknek és még kezdés habokban nem volt. Tőlünk balra a román drapi alatt volt kis dobálás, amit a biztonságiak annyira nem szerettek és meccs kezdés előtt egyszer nekiindultak a szurkolóknak, akkor csak egy kisebb rész üresedett meg a román alsó részen, amit aztán első félidőre kiürítettek, de valahogy csak visszaszállingóztak.

A színházhoz, amit levágtak talán a legjobban Benny Hill zenéje illik:

Közben amíg az alsó szinten szurkoló románokat a biztonságiak és a rohamrendőrök kezelték, jött fentről is a segítség és a manna, azaz konkrétan nem elég hogy szemből jönnek rá a biztonságiak, de kapja ugyanakkor fentről is.
Egyszer csak arra leszek figyelmes, hogy nyomnak és jönnek gyorsan lefele a többiek, máris ugrottam fel és szeltem a sorokat fel lépdelve, hogy középre kerüljek. Mint kiderült páran áttörtek a mi részünkről és jöttek visszatámadni a románok, de ekkor már nem jutott át egy sem , mert a másik oldalról felálló szekus és rendőri csapatnak nem akartak nekimenni és itt már mi is észhez tértünk.
A probléma nem ez volt, hanem az, hogy nem tudtad, itt mennyire van kontroll rendőri részről,vagyis nekünk jönnek-e a rendőrök, avagy sem szóltam a többieknek hogy vegyük fel a sort, ha baj van, azaz készüljünk fel, ha netán forró lenne a pite, mint Dunaszerdahelyen, ahol volt túlkapás a rendőri részről. Mellettem újpestiek , fradisták és kispestiek, nézzük a rohamrendőröket ők minket, senki nem támad és lassan nyugszanak a kedélyek.
Páran a srácokkal egyetértettünk, hogy innen már annyira nem is a meccsnézésé , mint a színházé a szerep. Amit szintén nem mutatott a kamera, a stadion több területén is ment a mozgolódás a románok részéről, akik hol a securityvel, hol a rendőrökkel, hol csak egymással csaptak össze.

Első félidő végén a románok lőttek egy gólt, ekkor még nagy mellénnyel mutogatva, fütyülve mentek ki félidőre, nem tudták, hogy lesz még ennek folytatása.

 

Kijöttünk második félidőre, szintén ment a futkározás román szurkolói részen, bár a mellettünk található alsó rész már nagyon foghíjas volt, mint ahogy szemben, ahol az ultrák másik része volt található. Folyamatos dobálás, ordítás, majd elérünk a 82.perchez. Dzsudzsák odalép a labdához, a román füttyöt csak a koncentrált figyelem töri meg jobban, elrúgja a labdát, ami beakad a hálóba az örömünnep után megdörrent a tábor, majd a románok valahogy nem hittek abban, hogy csapatuk megtudná fordítani az eredményt és idő előtt kereket oldottak.Itt kicsit megindultunk volt pár helyzet, de az eredmény 1-1 maradt lefújásig.

Külön köszönet jár a szurkolói vonat szervezőinek a szervezői munkáért és a folyamatos kommunikációért, amit az egész túra alatt nyújtottak. Szintén követendő példát állítottak sokak elé, amikor meglátták a lehetőséget az adakozásra és körbementek a vonaton a dobozzal, amibe a felajánlásokat lehetett fizetni.

Életem eddigi egyik legjobb túrája, köszönet szervezőknek a munkáért és a szurkolóknak a fergeteges hangulatért,légyen az illető akár vonatos, vagy külön busszal és kocsival érkező.

És hogy egy szurkolói rigmussal búcsúzzak:

Ti vagytok a legnagyobbak!
Hey-hey!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr506787683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása