Miről is szól a bejegyzés?

-Hogyan kelthet riadalmat egy rágcsáló a londoni tömegközlekedésben és lesz Celeb a tömegmédiában?
-Meglepetés adó a külföldön élő magyaroknak, ha...
-Eddigi tapasztalatok a munkaerőpiacon, hogyan kovácsolj előnyt a hátrányból, mire számíts, hogy készülj fel?
-Miért jó ha van célod?
-Hogyan szerezd meg az állást, mielőtt benyomják a munkaadók az ismerőst?

„Kellemetlen meglepetés is érheti azokat, akik úgy döntenek, hogy más országban kezdenek új életet és nem jelentkeznek ki itthoni lakóhelyükről.

Hiába élnek külföldön életvitelszerűen, és adóznak az adott országban, ha Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkeznek, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük. Ha ezt elmulasztják, akár több évre visszamenőleg, több százezer forintos követelésről is kaphatnak értesítést az adóhivataltól. Amennyiben ugyanis a kijelentkezés elmulasztása miatt az illető továbbra is állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezik, belföldi jogállásúnak minősül.”

Nesze Neked, csak most figyelj hogy mire figyelsz,akkor is kaphatsz meglepi csomagot a NAV-tól, ha már nem vagy otthon és külföldön dolgozol, DE:
„Bement a NAV-hoz bemutatta a kinti munkavállalási engedélyét és a kinti adóbevallását amiben szerepel a fenti befizetés is. Onnantól nem kérték tőle. Aki kint fizeti attól nem kérhetik még egyszer, pontosan a kettős adóztatásról szóló törvény miatt”
Azt is tudjuk, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól, amit nem tudok az nem fáj, hát tesznek róla hadd fájjon!
és mégis mi a teendő?
„Ez annyit tesz, hogy bejelneted, hogy bizonytalan ideig nem laksz az adott cimen, de mivel fenntartod a lehetoseget, hogy hazajossz, nem kell leadnod a lakcimkartyat."
én az oep felé jelentettem be, mert erről tudtam, de a jelek szerint ez sem lehet elég.
a szöveg második része, meg a kettős adóztatás miatt íródott, mert a jelek szerint ez a " egészségügyi szolgáltatási járulék" nem adóként szerepel, ha ez:
"Attól ugyanis, hogy egy országgal van Magyarországnak kettős adóztatást elkerülő egyezménye, az nem vonatkozik a társadalombiztosításra is - hívta fel a figyelmet lapunk kérdésére Gerendy Zoltán, a BDO vezető adópartnere."

Most hogy megtudtad Mit kell tenned, hajrá!!!!

Közben visszakapcsolunk ismét nyugi fokozatba és
„Cél és eltökéltség nélkül nincs győzelem! Ha csatába indulsz, jól válaszd meg a fegyert!”


Valahol olvastam egy infót, hogy jelenleg   40 000magyar él Londonban, persze pontos és átfogó statisztika nem készült eddig, ehhez adjuk hozzá a 10milliós lakosságot, plusz az ide érkezőket és kész is a nem, nem a csokapik, hanem az h milyen számokkal tudsz dolgozni, azaz mire számíts , ha nekiindulsz a munkakeresésnek.
Jómagam 4hónapja vagyok kint, állandó meló nélkül, azaz ügynökségek és mellette folyamatos munkakeresés és még mindig jobb, part-time, vagy full-time munka mellett keresni a lehetőséget, mint munka nélkül!

Ki itt belépsz ... és ha már beléptél, mik azok a lééényeges pontok, amikre figyelj, avagy ne kerülje el a figyelmed?
Jelen esetben a fegyvered az agyad és a gondolatok, azaz gondolkozz el azon, h Miért jöttél ki?
Mi volt az a pont, ahol elhatároztad, hogy Te márpedig meguntad az otthonlétet és váltasz?
Van konkrét , már-már kézzelfogható célod, ami neadj isten még leis van írva?Vagy csak Te is törlesztenéd a deviza hitelt\deákhitelt, mint a többi szürke marha a ködben, nincs Velük gond, az ide kilátogató emberek nagy része Igen a deviza\diákhitel törlesztés nem cél, tessék szépen keresni valamit, ami kisegít a bajan, méghozzá sürgősen!

Tovább is van mondjam még? Van ami a legrosszabb, legelátkozottabb napon is segít a bajban, akár akkor mikor a barátokra nem számíthatsz?
...
És még lesz egy halom kérdés, amire mind magad fogsz rájönni (én sorjázhatnám a sajátjaimat, de mindenkinek megvan a maga keresztje, ki-ki vívja meg a saját harcát és garantálom, hogy nem lesz egy séta galopp).

Az ide látogató emberek nagy része:
 a) vagy nem beszéli a nyelvet hiába van kint akár egy éve, vagy még több ideje- tudom-tudom, nincs ideje, elfoglalt, nehéz, új stb. No akkor az a jó hírem van kedves Hölgyek és Urak, hogy ez meg itt Anglia! Avagy nincs azzal gond, hogy Te is bevándorló van, van belőlük elég, mivel fogsz kiríni a tömegből, ha még a nyelvet sem beszéled? Tudom, hogy te milyen jó munkavállaló vagy!
b)munkát, jelen esetben állást keresel és milyen szép a magyar nyelvünk, hogy előrejelez, azaz voltam olyan helyen, ahol a proaktiv srácok-nem a seggnyalók, beragadtak egy-egy szerepbe\pozícióba és ez még csak a móka eleje(mivel még csak egy éve dolgoznak ), persze ne légy vak és ne kezd el hitegetni magad, hogy majd jövőre!
Plusz tudd, hogy egy bizonyos pozíció betöltéséhez milyen elvárásokkal találkozhatsz, magyarán fordítsd meg kicsit az álláskeresést a Te javadra. Ez is olyan, mint a húspiac, adok kapok, ám a legtöbb esetben a munkaadónál pattog a labda, hát ne add meg neki a lehetőséget, hogy kihasználjon!

Miután kicsit megpiszkáltuk a felszínt ideje munkához látni és kicsit dolgozni Rajtad, azaz:
Hogyan add el, vagy add elő Magad az állásinterjún?

Az egész interjú alatt kiemelten FONTOS hogy FIGYELJ ÉS VÁLASZOLJ, azaz ne kalandozz el, ha megkapod a fizetést, ne kezd el fejben beosztani, elkölteni, tartsd a szemkontaktust!!!

És a további feladatok:

Mindaddig nem tudod merre tartasz, amíg nem tudod honnan jöttél-avagy mik azok a feladatok,
Kit is keresnek a cégek, vagy hogyan tanulj meg olvasni a sorok között?

Olyan:
(leinformálható)keményen dolgozó(ráérsz a hétvégén is, nincs életed, csak a munka),
munkájára és önmagára igényes(azt teszed, amit mondunk, feltalálod magad, ha nincs ott a főnök),
pontos(nem késel,mert az fekete pont,vagy  ha késel előtte időben jelzel),
angolul jól beszélő(nem csak yes\no a szótárad, mersz és tudsz is beszélni)
munkatársat keresünk...

Végezd el a házifeladatot, mert az biztos, hogy a munkaadód nem lesz rest utánanézni ki is vagy te valójában, így tegyük meg Mi az első lépést!
Mik a hírek, változások a leendő munkahelyen? Mire büszkék? Milyen eredményeik vannak?
Azaz légy tisztában a részletekkel mielőtt még leülsz beszélgetni a másikkal!
0.Nézz ki a legjobban! Ruha, illat, megjelenés, mosoly!
1.Mosoly, mert senki nem szereti ha citromba harap,
2.Válaszolj a kérdésekre, majd készülj Te is kérdésekkel!
3.Kérj gyors visszajelzést, hisz nincs vesztegetni való időd!

Már megtanultam nem beszélni,
egy ágyba hálni a közönnyel,
dermedten, élet nélkül élni,
nevetni két szemembe könnyel.

Tudok köszönni ostobáknak,
bókolni is, őrjöngve dúltan,
hajrázni, ha fejemre hágnak.
Az életet én megtanultam.



Következőkben, mire figyelj a CV írásnál és egy-két tanács  ami az interjún hasznodra válhat.
Ha tetszett like, ha nem megoszt és véleményezz!Köszönöm A Figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr594738681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása