Én az embert a nevetéséről ítélem meg. A varga röhög. A tudós csak mosolyog...
Gárdonyi Géza

Humor az élet Sója,
...nem nem pösze vagyok nem szója akart lenni, és nem is show- u.i. ideje levédetni a szigorúa magasröptű szövegeket! És akik a szövegeim biztonságát biztosítják:


Ősz van...híreket mondunk, mi a változás a háztájékon:
Emelték a benzint, becsapták, leváltották, meghalt, ujra kézen a gyilkos.... ja nem, szóval kint lepörgettük az olimpia hőseit, ezúton is Gratula a csipetnyi delegációnknak, akik megtették amit megkövetelt a Haza!

1."És Mi mégis láncot hordunk"....avagy hogyan válassz ->keress->találj munkát egyik napról a másikra, VAGYMikor a legjobb, érdemes kijönni Londonba, hogy munkát találjak aznap, vagy másnap?

2.Ajándék kis extrával, avagy 75lett maradhat, mit mondj és mit ne mondd egy interjú alatt?



3.Hey boss how are You?Nem beszélni angol? Ezt a részt CSAK AKKOR OLVASD EL, HA
-most akarsz kijönni és kíváncsi vagy, mennyit KELL tudni
-kint élsz 1-2-3..hónapja és még mindig nem beszéled a nyelvet
-egyáltalán nem találkoztál még sem angollal, sem angol kifejezéssel, EDDIG

Akkor ,ide süss!

4.Változások a saját házam táján+ ajándék meglepi!

Munkát keresel? Londonban?
Első lépés az ütőképes és tiszta önéletrajz, azaz röviden leírni mit csináltál eddig, ahogy én tapasztalom vendéglátásban az otthoni tapasztalat bakfitty így akár mondhatod is h hol és mit csináltál innen két dolog pörög tovább elhiszik->letesztelnek, vagy nem tesztelnek.
Ha már eljutsz a próbanapig akkor felkötni a gatyát, mindig lesni mi a kérés, gyakolatilag paprika és keljfel jancsi keveréke leszel 4óráig, Ingyen munka nincs fizessen ki ha dolgoztatna tovább!
Munka után édes a pihenés, helyett gyors visszajelzést kérsz hogy
a)mennyire voltak megelégedve veled?
b)mik a további lépések
Eddigi tapasztalatok alapján vagy azonnal értesítenek mail\telefon elérhetőségeid egyikén, vagy SOHA. A majd később hívunk sztori borítékolható...

Megtörtént sztori
Fair play lenne elvileg, elmegyek első héten Chelsebe étterembe, akkor képzelj most el egy szokásos pubot, otthon valahol a kocsma\krimó és étterem keverékét, ahova változó közönség\gárda jár.
A hely nem túl felkapott, nem túl cicoma, asztalok székek, semmi dekor, alapsztori. Megérkezés majd evőeszköz előkészítés, sípszó és kezdőrugás...pörögnek a dolgok, segítek kajáthordani, majd beszart a lift, amivel az ételt a felső szintről szállították az alsóra, nem para.
Kisvártatva arra leszel figyelmes h kattog a lift, valami fura hangot ad, de ez nem a motor? Hát a szakács veri a liftet, ám a cula nem tudta hogy az erőszak és a technika nem jóbarátok! így veri tovább a tamtamot meg a vasat
Címeres ökös, vagy tipikus Veréb!
Vissza a sztorihoz, lenyomom nekik 4+órát, amit nem fizetnek ki, majd mindenki bódog,meg kuvasz, mennék el, de várjál hogy még ne menj már úgy el, hogy a naccságos asszonytol(manager) el neköszönj.
Akkor játszuk a színjátékot én azt h elköszönök és örültem , te meg azt h de kár h elmész , de köszi a munkát.
Snitt vége, azóta nem hívnak, mikor felhívtam meg jött a terelés, ergo keep calm and carry on, avagy szarok a farmra és megyek tovább!

Ezt érdemes már az elején megjegyezni , csak előre, sebesülteket, halottakat hátra nem hagyunk! azaz nincs se szúró emlék, ne legyen semmi tüske, nézd azt mit tanultál az addigi 4órából, vagy amennyit dolgoztál.
Legyen kérdésed amíg ott vagy, pl hogy ajánlj kaját, hogy kezd a vendéget, ezen is látjá h érdekel a sztori, nagyobb az esély a megmaradásra.

Ajándék kis extrával:
Számos interjún voltam már és előfordult, hogy nem éreztem rá mit is vár tőlem pontosan a munkaadó, mi ilyenkor a teendő+Végezd el a házi feladatot!!!!
1.Kérdezz
2.Kérdezz ismét
3. Nem fogod kitalálni...Kérdezz!

Azaz inkább lássa Rajtad, hogy akarod, szeretnéd, kíváncsi vagy, mint hogy NEM!
Miért? Ha látja, hogy kérdéseid vannak->látja h érdeklődsz->ha látja h érdeklődsz, kiemelkedsz a többi ember közül...persze itt jön be a DE és a HA, azaz nagyon sok helyen pl török negyed, csak törököt keresnek, azaz vagy megtanulsz törökül beszélni, vagy folyamatosan a nyakukra jász, plusz törökkel üzletelni nem egyszerű, hasonló igaz más helyen is, pl:ahol sok a lengyel ott igen magányos leszel egyke magyarként, azaz vagy lengyelül tanulsz, vagy kiemelkedsz a munkáddal.
Ha látni akarod a világot, gyere Londonba!
Plusz a kiváló munkáért kiváló dolgozó sztori még mindig igaz, különböző szállodák esetén tapasztalom, ha jól dolgozol visszakérnek, még ha ügynökségen keresztül is jöttél is.

Kis extra:
Mesélj pár dolgot magadról! Itt kutyát nem érdekel az esetek nagy többségénél h ki vagy, az a lényeg mi haszna származik előled, milyen helyzetekben szituációkban voltál, amit képes vagy\leszel megoldani. Milyen rugalmas vagy, azaz csak 1dologhoz értesz, vagy több helyen pl bar\floor vagy pl raktáros munka\béka\targonca is bevethet.

Mi a célod? Jöhet a mehet,aztán a mese-mese-móka, hinta és a többiek, ha benyögöd h ööö pénzt gyűjteni, továbbállni éveken belül ööö nemnyert, ha vállalkoztál otthon és elmondod h vállalkozni akarsz ööö nemnyert...ezek mind megamaradnak magadnak ehelyett!
Szeretnék előrelépni a munkámban és bebizonyítani mennyire rátermett vagyok a feladatra.

És az angol, akkor most hogy is van ez, vagy hogy mondják angolul hogy...?
Épp törölgettük a tányérokat, poharakat a hotelben Balázzsal, mikor az angol nyelvre terelődött a téma, vagy hogy ki mennyire tud beszélni, mire beugrik a keresztapa:

-Keresztapám mindig azt mondja, elég naponta 10 szó és azt rendszeresen ismételgesd!
Ahogy a képen is!

Ez a gyors segítség, a lassú és a tartós a nyelviskola mindenképp\magántanár.
Hogy mi alapján válassz Londonban nyelvsulit, a következő részben kiderül!

Közvéleménykutatás:Válaszokat kérek az alábbi kérdésekre!

1.Mennyire hatékony a blog és az itt leírt tanácsokat mennyire tudod hasznosítani?
2.Mi az ami tetszett, nem tetszett, vagy mi az amit hiányolsz?

Olvass, szórakozz, nevess, ossz meg lájkolj! És itt is megkérek mindenkit h hozzon magával még 1 embert, igen Ez legális! Panaszok és mellékhatások tekintetében kérdezz engem, illetve hogy milyen elvonási tüneteket okozhat, ha nem olvasol!

A bejegyzés trackback címe:

https://connect-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr674770070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása